Net zoals de volle panelen van 14 cm vinden de Isopan panelen diverse afzetmarkten. De toepassingen zijn dan ook te vinden bij of gevel- of wandpanelen waaraan beperkte isolatievereisten gesteld zijn en waar een kleiner gevelbreedte mogelijk is. Voor hogere isolatiewaarden gebruiken wij sandwichpanelen (met doorlopende isolatie).
Onze panelen en borstweringsplaten van 10 cm dik worden meestal gebruikt in de industrie- en utiliteitsbouw en verder in de landbouwsector en diverse andere toepassingen. De panelen worden uitzonderlijk gebruikt als gevelpanelen, meestal zijn als niet-dragende wandplaat. De mogelijkheden van deze platen zijn enigszins beperkt door de kleinere plaatdimensies. Deze elementen zijn fragieler dan vergelijkbare panelen met een dikte van 14 of 20 cm. Volgens NBN B21-601 en onze eigen berekeningen moet de lengte van dit paneel beperkt worden. Afwijkingen hierop kunnen worden toegestaan onder de verantwoordelijkheid van de klant.
Deze brandwanden zijn eenvoudig en snel aan te brengen en daardoor gunstig in prijs. Als basis worden 140 mm dikke panelen gebruikt.
Net zoals de volle funderingsplinten worden ook de isopan funderingsplinten meestal gebruikt als basis voor een gevelstructuur. Door de aangebrachte isolatie in de plint wint deze aan isolatiewaarde, maar verliest ze aan constructieve waarde, aan draagkracht dus. Hiermee hebben we dan ook het belangrijkste nadeel van dit element aangehaald. Geïsoleerde funderingsplinten kunnen uit zichzelf geen gevelwanden met verticale panelen opvangen.
De volle funderingsplinten worden zoals de naam het zegt, als basis gebruikt om of de eigen gevelpanelen of een andere gevelstructuur te dragen. Je vindt ze dan ook meestel terug in de utiliteitsbouw. De funderingsplinten kunnen door hun constructieve eigenschappen ook gebruikt worden op andere plaatsen, bijvoorbeeld als borstwering, of als afsluiting.